Morningstar matras slaapreview

Morningstar matras slaapreview 

Als gecertificeerd kinderslaapcoach en baby slaapcoach heb ik talloze ouders geholpen om hun kleintjes beter te laten slapen. Door mijn beroep ken ik als geen ander het belang van een goede nachtrust. Maar een goede nachtrust is natuurlijk niet alleen belangrijk voor baby’s en kinderen, dit geldt zeker ook voor ons als volwassen. Daarom heb ik onlangs een persoonlijke stap gezet om mijn eigen slaapkwaliteit te verbeteren door op zoek te gaan naar een nieuw matras. Mijn keuze: het Stellar matras van Morningstar Sleeps.

Morningstar matras reviews en beoordelingen

Deze beslissing is niet zomaar gemaakt. Als expert in slaap weet ik hoe cruciaal een matras is voor een goede nachtrust. Naast mijn werk als kinderslaapcoach maak ik sinds eind 2022 deel uit van een team met slaapexperts. Samen delen wij kennis en expertise met het bekende matras reviewplatform Matrassencheck. Hier deel ik voornamelijk mijn kennis voor een goede beoordeling van kinder slaapproducten. Ik heb daarom een collega gevraagd die matrassen test: welk matras moet ik kiezen? Het advies was duidelijk: kijk eens naar het Morningstar Stellar matras.

Uiteraard is comfort heel persoonlijk en is er dus niet één matras voor iedereen. Maar het matras van Morningstar Sleeps sprak me absoluut aan. Het bedrijf is opgestart en wordt geleid door twee jonge Nederlandse ondernemers; iets dat ik graag steun. Ik ben verder op onderzoek gegaan en kwam erachter dat ze bij Matrassencheck niet de enige zijn met lovende woorden over het Morningstar matras. Het is zelfs moeilijk om slechte beoordelingen op het internet te vinden.

Hoe wordt het Morningstar matras beoordeeld?

Als ik buiten de review van Matrassencheck kijk naar de beoordelingen van Morningstar Sleeps, is het eerste wat me opvalt de enorm positieve score op Trustpilot. Morningstar Sleeps wordt door haar eigen klanten beoordeeld met een 4.8 uit 5 sterren. Uitzonderlijk hoog en mijn eerste reactie is daarom: klopt dat dan wel echt?

De reviews dragen in elk geval allemaal het keurmerk van Trustpilot dat ze geverifieerd zijn. Dit draagt hoe dan ook behoorlijk bij aan het vertrouwen. Het betekent namelijk dat iedere beoordeling is geschreven aan de hand van een automatisch verzonden uitnodiging van Trustpilot bij aankoop van een product op de webshop. Trustpilot geverifieerd dus of er ook daadwerkelijk een product is gekocht en geeft dan dit label.

Betrouwbaarheid van de service

Bij het lezen van de reviews zag ik vaak staan dat het matras vrij stevig is. Maar bij Matrassencheck gaven ze aan dat Morningstar Sleeps sinds augustus 2023 een doorontwikkeling op hun eerste matras aanbiedt. Het matras zou nu niet alleen aanpasbaar zijn op zoneverdeling, maar ook op hardheid. Interessant! Aanpasbare zoneverdeling is namelijk nieuw voor mij. Morningstar Sleeps biedt 100 dagen proefgarantie en in de reviews lees ik dat de service goed is, dus besloot ik de gok te wagen.

Mijn ervaring met het aanpasbare Morningstar matras

Ik schrijf deze review over het Morningstar matras uiteraard om mijn ervaring met jullie te delen. Dus hierbij mijn bevindingen over het Stellar matras van 160×200 cm.

Levering matras

Mijn bestelling is voor de jaarwisseling geplaatst en ondanks de enorme drukte bij PostNL door de feestdagen stond het matras twee dagen na bestelling op de stoep. Ik had gekozen voor de oud-matras-retourservice voor €30 extra en mijn oude matrassen zijn ook netjes meegenomen door de bezorger.

Luchten van het matras

Matrassen die online worden verkocht en opgerold thuis worden geleverd, doen er vaak lang over om op vorm te komen. Ook lees je vaak dat er een chemische geur vanaf komt. In het geval van het Morningstar matras viel dit alles mee. Ik denk dat na nog geen uur het matras goed op vorm stond en iets van geur was nauwelijks te merken. Stiekem was de geur misschien zelfs wel prettig. Ik had echt het gevoel dat ik een nieuw product had waar ik lang naar uit heb gekeken.

Aanpasbaarheid van het matras

Bij het matras was een leuk doosje geleverd met een mesje, een oogmasker en een usb stickje. Het usb stickje stonden wat bedrijfsfilmpjes op, er ontbrak wel een duidelijke uitleg hoe ik het matras moest aanpassen. Dit vond ik persoonlijk een minpuntje. Nou heeft Morningstar sleeps dit op de website wel heel duidelijk uitgelegd met een uitlegfilmpje. Ook kan je op de website een slaapwijzer invullen voor een persoonlijk advies – dat had ik van tevoren al gedaan. Het is dus gelukt en ik moet ook zeggen dat het ook best makkelijk was.

Wij hebben een tweepersoons matras besteld en het mooie is dat ik het matras voor mijn partner en mij, per kant kan aanpassen. Wij hebben duidelijk verschillende slaapbehoeftes, maar vinden het wel heel prettig om een groot matras te hebben. Dit heeft Morningstar Sleeps goed opgelost met twee losse helften van 80×200 in het matras. Beide kanten zijn aanpasbaar op hardheid en zoneverdeling en het mooie is dat de bovenste 2 schuimlagen wel gewoon 160×200 zijn. Hierdoor heb je dus geen vervelende gleuf in het midden van het matras. Pluspunt.

Het verschil tussen hard en zacht was goed merkbaar, dus het is ook niet dat het alleen leuk klinkt voor de verkoop.

Maar wat me het meest opviel, was toch wel dat ik ook echt verschil voelde bij het aanpassen van de zoneverdeling. Dit was voor mij iets nieuws en ik had er nog niet eerder van gehoord, maar eigenlijk is het volkomen logisch. Als zijslaper wil je ook gewoon meer ruimte rond je schouders dan iemand die op zijn rug of buik slaapt.

Kortom, de aanpasbaarheid vind ik ideaal.

Wasvoorschriften matrashoes

Het Morningstar matras is voorzien van een mooie en zachte matrashoes. Het is gemaakt met Tencel, wat natuurlijk is. Fijn! Het enige ‘nadeel’ is wel dat dit dus ook betekent dat ik de matrashoes eigenlijk niet warmer dan 30 graden kan wassen. Wel las ik dat de hoes met een Purotex anti-allergene werking is behandeld die ook met wassen erin blijft.

Conclusie

Ondanks de wasvoorschriften en een wat minder duidelijke uitleg bij het product, ben ik over de kwaliteit en het slaapcomfort van het matras heel erg tevreden. Ik sluit me dan ook zeker aan bij de positieve reviews van andere mensen. Het bedrijf heeft een duidelijke website met veel informatie en het matras voldoet zeker aan de verwachtingen die daar worden geschept.

Voor wie het matras geschikt is

Mijn advies op basis van de kennis die ik heb en de persoonlijke ervaring met het Stellar matras, is dat dit matras (op basis van de mogelijke hardheden) niet geschikt is voor mensen die extreem zacht willen liggen of juist echt extreem hard. Maar dat dit matras wel het ‘’perfecte matras’’ is voor iedereen tussen de 55 en 100 kg. Want of je nou een zijslaper, een rug of buikslaper bent, het matras is naar jouw wensen aan te passen. De kwaliteit van het matras is direct merkbaar en de service en garantie voorwaarden van Morningstar Sleeps zijn uitstekend. Morningstar krijgt mijn matras in elk geval niet meer terug 😉

Morningstar in vergelijking met andere matrassen

Ondanks dat mijn keus is gevallen op het Morningstar matras wil ik wel graag nog even een aantal van mijn overwegingen met jullie delen. Ik heb namelijk zitten twijfelen tussen de volgende merken.

M-line: M-line matrassen zien er goed uit en lijken mij ook helemaal niet slecht, maar de prijs is aanzienlijk meer dan wat een Morningstar matras kost. Ik ben van mening dat dit komt doordat M-line met verschillende beddenzaken werkt, waardoor dus niet alleen M-line moet verdienen, maar ook deze winkels.

Emma: De recente reviews die het bedrijf ontvangt schrokken mij behoorlijk af. Mijn oog ging nog wel naar de Emma Hybrid, maar ik heb bewust gekozen voor een schuimmatras in plaats van pocketveren en de mogelijkheden met dit matras zijn beperkt. Ik waardeer de aanpasbaarheid van het Stellar matras.

Matt Sleeps: De consumentenbond is er lovend over, maar ik heb over bepaalde punten mijn twijfels. Matt geeft aan: het matras met 6 hardheden, maar dat zou betekenen dat om stevig te liggen de zachte lagen onderop komen. Dit lijkt mij ten koste te gaan van de stabiliteit en ventilatie. Daarnaast geloof ik dat Morningstar met het aanbieden van aanpasbare hardheid en zoneverdeling feitelijk een stukje meer biedt.

Ervaar zelf het voordeel van een aanpasbaar matras

Uiteindelijk is een matras heel persoonlijk. Ik adviseer iedereen om altijd zelf goed onderzoek te doen en te kijken wat bij jou past. Mocht je zelf op zoek zijn naar een nieuw matras, dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van het Stellar matras. Wij zijn in ieder geval tevreden!

Waar ben je naar op zoek?