Over ons

Slaap coaching door een kinderslaapcoach

Heeft je baby of kind een slaapprobleem? Dat komt vaker voor dan je denkt: één op de vier kinderen onder de 5 jaar heeft een slaapprobleem. Net als lezen, schrijven en fietsen is slapen namelijk een aangeleerde vaardigheid, en niet, zoals je misschien zou denken, iets dat bij de normale ontwikkeling van een kind hoort. Leren slapen vereist oefening, toewijding en geduld. Toch zijn er, als het op gedragsmatige slaapproblemen aankomt, weinig professionals tot wie je je kunt richten. Huisartsen en consultatiebureaus beschikken in veel gevallen niet over specifieke kennis.

En dat is precies de aanleiding geweest om me in Amerika op te laten leiden tot gecertificeerde kinderslaapcoach (Gentle Sleep Coach). Zodat ik ouders kan helpen om hun kind te leren slapen en door te laten slapen zonder dat ze hun kind eindeloos moeten laten huilen. Hiermee geef ik ouders de regie over hun eigen leven terug, en dat alles zonder stress en schuldgevoel.

Kinderslaapcoach: hoe werkt het?

Als je jezelf herkent in onderstaande, bel of mail me gerust voor een gratis informatief consult van 15 minuten. En dan leg ik je uit hoe ik als kinderslaapcoach te werk ga.

  • Je baby valt alleen in slaap als het gevoed, vastgehouden of gewiegd wordt
  • Je kind wil alleen slapen als je naast hem ligt, hem aait en zijn handje vast houdt
  • Het kost je veel tijd om je kind in slaap te krijgen
  • Je baby wordt meerdere keren per nacht wakker en komt zelf niet meer in slaap
  • Hij wil vaak gevoed worden ‘s nachts
  • Je kind wordt elke dag heel vroeg wakker
  • Je baby slaapt heel kort overdag
  • Je hebt het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd en niks werkt
  • Je bent uitgeput en wil dat er nu iets verandert.

 

Hoe werkt het?

Geen enkel kind is gelijk en dat geldt ook voor de opvoeding. Het mooie aan de Gentle Sleep Coaching methode is dat deze succesvol kan worden toegepast binnen elk gezin, ongeacht leeftijd en temperament van het kind en rekening houdend met de opvattingen van de ouders over bijvoorbeeld co-sleeping, borstvoeding, speen. Veel ouders hebben moeite met de ‘laten huilen’-techniek omdat ze bang zijn hun kind emotioneel te beschadigen. Ze voelen zich schuldig dat ze onder de druk van het huilen bezwijken en deze methode niet kunnen doorvoeren. Laten huilen hoeft ook niet! De Gentle Sleep Coaching methode biedt bewezen, haalbare en vooral milde slaap oplossingen voor alle ouders.

Deze benadering is geen one-size-fits-all methode maar een op het specifieke kind toegespitste methode met een succesratio van 95%, waarbij als voorwaarde geldt dat het kind gezond is en de ouders consistent. Ouders kunnen liefdevol en aanwezig zijn en tegelijkertijd hun kind de ruimte geven deze belangrijke vaardigheid, namelijk het zelf leren slapen, onder de knie te krijgen.

Als je het even niet ziet zitten en je vindt dat de huidige situatie moet veranderen help ik je graag de controle terug te krijgen over het slapen van je kind en natuurlijk je eigen leven.

 

Hoe ik werk als kinderslaapcoach?

Ik evalueer slaap- en voedingspatronen, gezinsdynamiek en het door ouders gestelde einddoel. Tijdens een persoonlijk consult zullen we uitgebreid kijken naar de leeftijd, de ontwikkeling en temperament van je kind en de gewenste resultaten. Op basis van deze informatie stellen we samen een slaapplan op. Ik coach families van begin tot eind, en neem hierin alle relevante componenten mee, van het afbouwen van voedingen en speentjes tot de nachten en slaapjes overdag.

Waar ben je naar op zoek?