Gezond slapen op een goed kindermatras

Wist je dat een goed kindermatras de groei en de ontwikkeling van je kind bevordert?

 

Belang van een goede slaaphouding

Om lekker te kunnen (door)slapen is een goed, stevig, passend en schoon kindermatras heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je kind automatisch een goede lichaamshouding aanneemt tijdens het slapen. Hierdoor wordt de kans op lichamelijke klachten op latere leeftijd, ook veel kleiner.

Juiste materialen voor het kindermatras

Vrijwel alle kindermatrassen worden gevuld met goedkoop schuim, wat er helaas voor zorgt dat het matras minder goed ventileert, minder vocht opneemt en slecht recyclebaar is.

Het Ubed kindermatras is een aanrader, het is ontwikkeld om hygiëne, ondersteuning en duurzaamheid te bevorderen. Mijn jongste zoontje heeft langere tijd geslapen op het kindermatras van UBED. Het matras paste perfect in zijn junior bed, was niet te dik, vrij licht en tegelijkertijd lekker stevig. Dit matras bestaat volledig uit 3D Polyester. Polyester heeft namelijk een hoge vocht- en luchtdoorlaatbaarheid en is veerkrachtig.

Hygiëne

Naast de optimale ventilatie is ‘ie super hygiënisch. Je kunt het matras makkelijk schoonmaken en onderhouden; zo krijgen allergieën, mijten en bacteriën geen kans.

  • Bovenkant matrashoes is eenvoudig af te ritsen en wasbaar op 60 graden
  • 3D kern kun je uitspoelen onder de douche (nooit mogelijk bij schuimmatrasjes)
  • Beide drogen snel door luchtdoorlatende eigenschappen

 

Dikte en stevigheid

Het Ubed kindermatras is 10 centimeter hoog en biedt door de 3D polyester kern voldoende stevigheid om stabiel te blijven liggen, zonder ademhaling- of wegzakkingsgevaren.

Duurzaam

Veilig én gezond slapen kan op het Ubed kindermatras. Deze is namelijk voorzien van een OEKO-TEX® certificaat. Dit houdt in dat de producten volledig vrij zijn van schadelijke chemicaliën, bijzonder fijn voor de kleintjes. Omdat Ubed geen schuim gebruikt, vanwege duurzaamheids- en hygiënische redenen, is een Certipur certificaat niet van belang.

Normale kindermatrassen bestaan veelal uit schuim of in sommige gevallen uit natuurlijke vullingen. Het probleem bij deze matrasjes is dat vocht in de kern van het matras wordt opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het matrasje niet zijn hoge kwaliteit kan behouden en niet hygiënisch genoeg is om lang te gebruiken. Het UBED matras heeft dus ook nog eens een langer leven.

Pay if Forward

Gebruik je het Ubed kindermatras niet meer, maak dan een ander kindje blij en geef het matrasje door! Zo niet, dan kan je het kindermatras terug geven aan UBED. Alle materialen zijn namelijk 100% recyclebaar. En nog een pluspunt: je krijgt 100 euro korting op een volwassen matras als je kind eruit is gegroeid.

Ideale keuze

Het UBED kindermatras is de ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een fris matrasje: makkelijk wasbaar, eenvoudig uit elkaar te halen en te reinigen.

Ideaal dat je het kindermatras volledig (maar dan ook echt volledig) en snel kan verschonen wat handig is bij ziek zijn en een ongelukje ‘s nachts. En je voorkomt je dat je kind last krijgt van irritaties of ziekteverwekkers. De hoes rits je makkelijk af en kan je op 60C graden wassen in de wasmachine, de kern spoel je zo af onder de douche, deze droogt ook binnenshuis enorm snel door de open structuur. Dezelfde middag of avond kan je kindje er weer op en in. Zo blijft je kind heerlijk doorslapen en gaat het matrasje langer mee!

En tel daar nog bij op dat het matrasje ventilerend is, vrij van schadelijke chemicaliën én gemaakt van 100% recyclebare materialen. Een no brainer, toch?

 

 

 

 

Waar ben je naar op zoek?