Reviews

Chiara & Mickey

Susanne, we zeiden het gisteren nog tegen elkaar: wat een geweldige investering was jouw slaapcoaching. Atlas sliep vanochtend tot 7:30 (hij was wakker om 6:00 maar sliep dan door na wat babbelen). Hij is rustig in bed, speelt met z’n knuffels en weet hoe hij zichzelf in slaap krijgt. Het is ook leuk om te voelen hoe de slaaproutine gaandeweg verandert met z’n leeftijd. Ik zing nu met hem in m’n armen en hij neuriet mee, zo schattig. We zijn dus echt heel tevreden. Als hij ziek is of tandjes krijgt of als we een dag op verplaatsing zijn, slaapt hij nog steeds door. Ik denk echt dat we met Atlas de code hebben gekraakt en we zijn daar echt heel erg dankbaar voor!

Ginny

Dante sliep al 15 maanden maximaal twee uur achtereen. Waarschijnlijk was hij daaraan gewend geraakt omdat hij voorheen vanwege huid- en darmproblemen vaak wakker werd. Hij kon alleen bij mij op de arm, schouder of aan de borst in slaap vallen en sliep een deel van de nacht bij mij in bed en dronk dan soms elk halfuur aan de borst.  Nu herkent mijn zoon zijn bedje als iets van hem, hij zoekt zijn eigen plekje in zijn bed en staat niet meteen rechtop als ik hem neerleg. Hij slaapt langer achter elkaar door en kan zichzelf meestal zelf weer in slaap krijgen als hij wakker wordt. In mijn eentje de zorg  hebben voor een kind dat niet doorslaapt was zwaar. Ik merkte dat ik mezelf ging isoleren omdat ik op ging zien tegen de avonden: zelf niet weg gaan, maar ook geen mensen uitnodigen. Nu, na de slaaptraining, zijn de avonden niet meer gevuld met het geruststellen van mijn zoontje of wachten totdat hij weer wakker wordt. Ik kan nu echt weer dingen voor mezelf doen! Ik vond de coaching duidelijk, steunend en het gaf me veel inzicht in zowel m’n eigen gedrag als in de feitelijke slaapbehoefte van m’n kind. Echt, de continuïteit van dagelijks contact vond ik super, te meer omdat het volledig in je vakantie viel.

Laura & Jeroen

Thomas werd bijna twee jaar lang meerdere keren per nacht wakker of was om half vijf ’s ochtends klaarwakker en sliep dan ineens weer een week door. Ik dacht dat we regelmaat hadden maar na advies van Susanne bleek dat het ‘onze’ regelmaat was in plaats van die van Thomas. Erg leerzaam om te zien hoeveel een kwartier of halfuur tijdsverschil uitmaakt voor de nachtrust. Ik had al het idee dat we iets compleet over het hoofd zagen. De slaapmethode bleek het laatste zetje dat Thomas nodig had. Ik vond het erg prettig samenwerken, ideaal om gesproken whatsapp berichtjes te ontvangen. Erg fijn dat je zo bereikbaar en benaderbaar was en nog steeds bent. Thomas slaapt nu hele nachten door! Hij heeft overduidelijk sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling en is ’s nachts 99% zelfredzaam, ook als hij even kort wakker is.

Sanne & Matthijs

Na ruim 1,5 jaar van dramatische nachten (6x wakker) en het volledige alternatieve circuit afgelopen te hebben kwamen we uit bij Susanne. Eigenlijk hadden we weinig hoop maar door het enthousiasme van de kinderslaapcoach zijn we er vol voor gegaan. Het onmogelijke gebeurde, we zagen na een week al de eerste veranderingen optreden. De dagelijkse feedback hielp ons erg en drie weken na afloop van de coaching slaapt Taeke nog steeds volledig door! Het werkt en Susanne is van groot belang geweest voor deze veranderingen.

Renée & Twan

Wij hebben weer nachtrust en ons zoontje Menno van 1 jaar is een nog vrolijker kindje geworden! In het begin is het even bikkelen, maar nu is ons ventje een groot fan van zijn bed! Bedankt Susanne!

Charlotte & Bas

We zijn zo blij dat Susanne van The Sleep Agency ons geholpen heeft! Ons dochtertje Fréderique van 2,5 jaar hield ons bijna elke nacht uren wakker. We wisten echt niet meer wat we goed deden, maar ook niet wat we (onbewust) fout deden. De persoonlijke maar gestructureerde aanpak, de uitleg van aspecten die meespelen in het dag- en vooral nachtritme van een klein kindje, de dagelijkse coach-berichtjes waren gewoon precies wat we nodig hadden om de situatie te verbeteren. En met succes! We zijn ontzettend blij dat we de keus hebben gemaakt om Susanne te bellen en te starten met het coachingstraject! Dank!

Marietje & Gerben

Siem sliep sinds zijn geboorte overdag heel wisselend en ook het in slaap vallen ’s avonds was elke dag anders. ’s Nachts kon hij soms uren wakker zijn. Siem slaapt nu zonder hevige huilpartijen in en kan zelf in slaap vallen ’s nachts als hij wakker wordt. Verder – en dat is heel belangrijk – hebben we het vertrouwen in het feit dat Siem het zelf kan en is de paniek wanneer hij wakker wordt veel minder groot. Ik raad Susanne zeker aan aan ouders met een kindje met slaapproblemen. Ook bij twijfel altijd even contact opnemen. Ik schat Susanne in als iemand die het ook zegt als ze het gevoel heeft dat ze je niet kan helpen. Vanwege het gemak waarmee ze een oplossing bood bij het slaapgedrag van onze zoon denk ik echter dat ze in veel gevallen een redder in nood kan zijn.
Nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp. We zijn erg blij met alles wat je ons en Siem hebt geleerd. Je hebt ons vertrouwen en heel veel rust gegeven en dat is een groot geschenk.

Annemarie & Jan

Na bijna een jaar lang 8 à 9 keer per nacht wakker te zijn geworden voor onze dochter en elke avond uren met haar in de weer te zijn geweest, werd het hoogste tijd dit een halt toe te roepen. Helaas kon het consultatiebureau ons niet verder helpen. Via Google kwamen we Susanne en haar bedrijf The Sleep Agency tegen. Na het lezen van de recensies en testimonials op haar site overheerste vooral ongeloof: misschien dat er kinderen zijn die in 2 à 3 weken doorslapen maar vast niet onze dochter. Maar er was geen alternatief dus we zijn er met Susanne’s hulp 100% voor gegaan. Binnen 1 week(!) sliep Emma voor het eerst een nacht door. Wat zijn we blij! Er begint 4 weken na de start rust in ons leven en harmonie in ons gezin terug te komen. We kunnen niet anders zeggen dan dat we het iedereen aan kunnen raden. Bedankt Susanne!

Karin & Ben

Na 2 jaar en 10 maanden slecht slapen waren we zoooooo moe en door onze eigen ideeën en goed bedoelde tips van anderen heen dat het tijd was voor een frisse blik en wat zijn we dankbaar voor die van jou Susanne!!! Je hebt goed naar ons verhaal geluisterd en ons gepaste hand-outs gegeven die ons een beter inzicht gaven in ons eigen handelen en het effect daarvan en die een duidelijke uitleg gaven van het slaapcoachtraject dat ons te wachten stond. De toegepaste methode paste ook goed bij ons: we hoefden Fede niet alleen te laten als ze moest huilen maar konden haar laten weten dat we in de buurt waren en dat rustig aan afbouwen. We vonden het heel prettig om elke dag even van je te horen, je feedback en wat opbeurende kreten te krijgen (want die hadden we af en toe echt nodig!). Na drie weken een grandioze verbetering en de nodige tools om verder te gaan en indien nodig weer even te hervatten. Super bedankt!!!!

Petra & Boris

Na een jaar slecht slapen en slaapgedrag dat leek te verslechteren, waren wij ten einde raad. Toevallig zijn we aan de contactgegevens van Susanne gekomen en hebben we besloten een slaaptraining te doen. Het was een zeer intensief traject waarbij de begeleiding van Susanne noodzakelijk was. Zonder Susanne zouden we na de eerste nacht zijn gestopt, lichtpuntjes niet hebben gezien, maar uiteindelijk ook een goed slapend mannetje gemist hebben. Want wat een verandering heeft er plaatsgevonden! Van gemiddeld 10 keer per nacht wakker en alleen in slaap kunnen vallen met huidcontact met zijn ouders kan hij nu zelf in slaap vallen en hoeven we gemiddeld maar 1 keer per nacht eruit omdat hij zich klem heeft gewurmd in zijn bedje. En zelfs dat komt steeds minder voor! Susanne, bedankt voor het helpen terugbrengen van onze nachtrust. Ik raad iedereen met slecht slapende kinderen aan deze training te gaan doen!

Kim & Freek

Voor de slaapcoaching waren Pim en Teun al 11 maanden onrustige slapers. Overdag deden ze alleen hazenslaapjes, in de nacht waren ze vaak wakker en konden zelf niet meer in slaap komen. We gaven ze dan de speen en dan sliepen ze even verder om vervolgens weer wakker te worden. Rond 4.00 uur in de ochtend waren ze klaarwakker. We hebben ze toen een hele tijd bij ons in bed genomen en dan sliepen nog even bij ons door. Het gaat inmiddels super goed met slapen, hun slaapjes overdag zijn verlengd en tegen 18.30 uur gaan ze tevreden naar bed en slapen tot ongeveer 6.30 uur! Wat een verademing. We hebben onze avonden weer terug! Wij hebben de coaching ervaren als intensief maar zeer positief en de moeite waard. Hele fijne persoonlijk coaching, echt afgestemd op ons gezin. Veel begrip en duidelijke, praktische begeleiding. Ook de documenten met de theorie waren erg duidelijk en leerzaam. Wij zijn zeer tevreden. Elke dag feedback vonden wij erg prettig, het geeft je echt een boost om verder te gaan als het even wat minder is gegaan en je krijgt het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dank je wel Susanne, door jouw coaching krijgt het hele gezin nu meer slaap en rust en genieten we volop. We zijn je nog steeds zo dankbaar!

Marianne & Roel

We moesten gemiddeld 20x per nacht haar speentje geven omdat ze huilde, de laatste weken voor de coaching lag ze vanaf middernacht tussen ons in omdat ze anders echt niet meer sliep. ’s Middags wilde ze nauwelijks slapen, ze had er veel uren tussen zitten en langer dan 45 minuten zat er meestal niet in. Nu leggen we Vesper in bed en ze slaapt binnen 5 en soms binnen 20 minuten. ’s Nachts wordt Vesper niet meer wakker – tenzij ze ziek is. Overdag slaapt ze over het algemeen heel goed, minstens 2,5 a 3 uur, wel nog verspreid over 3 slaapjes. Ze pakt inmiddels zelf haar speentje met doekje. We vonden het efficiënte & taakgerichte slaapcoaching met duidelijk advies. We hebben je gegevens al meerdere keren doorgegeven en zijn echt heel erg blij met het resultaat, dus thanks!

Mwalima & Marleen

We hebben net een consult en coaching traject afgerond bij The Sleep Agency en zijn heel tevreden. We begonnen met de volgende situatie: ons bijna 3 jarige kind viel rond 22 uur pas in slaap en dan ook nog bij ons in bed de afgelopen 2 jaar. Dit leidde tot chronisch slaapgebrek omdat we – als hij in zijn eigen bed ging slapen – er ’s nachts nog steeds uit moesten. Niet goed voor je humeur en ook niet voor je relatie. Nu hebben we een goed slapende peuter die niet meer wakker wordt in de nacht, rond half 8 slaapt en heel vrolijk opstaat, ook beter eet en een sprong heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. En daarbij ook nog middagdutjes doet…Hij is van 8 a 9 uur slaap naar 12 à 13 uur slaap per dag gegaan. Fantastisch!!! Super en nogmaals bedankt!

Anke & Mark

Luuk sliep niet in zijn eigen bed en als we dat wel probeerden was het krijsen en huilen geblazen, soms uren achter elkaar. Bij ons in bed (of eigenlijk bij mama, papa sliep op de grond op een matrasje) sliep hij wel oké maar was alsnog vaak wakker.  Na een jaar waren we de wanhoop nabij… Susanne to the rescue! Sinds de slaapcoaching slapen we allemaal weer nachten door, Luuk zelfs ruim 12 uur aan een stuk! De theorie achter het ‘leren slapen’ die we van Susanne leerden is logisch en de (soms nodige, strenge) hulp die Susanne biedt was precies hetgeen dat wij, en Luuk, nodig hadden! Enorm bedankt voor je hulp, steun en dagelijks contact om Luuk te leren slapen! Nu hij sinds 2 weken echt helemaal doorslaapt zonder terrors en ook nog eens tot 7 uur ’s ochtends zijn wij allemaal een stuk rustiger en relaxter geworden! THANKS!

Fleur & Marcel

Susanne heeft ons een beetje leven terug gegeven. Onze baby was 7 maanden toen we startten, hij sliep al sinds zijn geboorte moeizaam & weinig, onder andere vanwege reflux verschijnselen. We waren in een situatie terecht gekomen waarin hij alleen nog voedend in slaap kon vallen en op een gegeven moment zelfs niet meer in bed gelegd wilde worden. Er moest écht gauw iets veranderen, maar we wisten niet hoe. De methode die Susanne ons heeft geleerd is heel fijn, omdat we er continu bij konden blijven. Benjamin heeft nooit het gevoel gekregen dat hij alleen was en/of niet gehoord werd. Het was best pittig om de bestaande gewoonten te doorbreken. Na al die maanden struggelen, slaaptekort en een fors afgenomen zelfvertrouwen, was het denk ik de grootste uitdaging om los te komen van het verkrampte. Het idee dat het na 14 dagen allemaal anders zou kunnen zijn heeft ons op de been gehouden – en het is waar gebleken! Alleen al de kennis over hoe slapen werkt is voor elke ouder goud om te weten!

Frederique & Mark

Susanne is absoluut onze redder geweest! Na ruim 1,5 jaar al van alles geprobeerd te hebben voor de slaapproblemen voor ons zoontje van 1 jaar werd het alleen maar erger en zagen we geen uitweg meer. Met gemengde gevoelens zijn we aan het traject begonnen en al na drie dagen zagen we duidelijk verschil. Tibeau reageerde goed op het traject en wij kregen steeds meer vertrouwen. Nu, ruim drie weken verder hebben we een compleet ander mannetje. Hij is veel vrolijker, eet beter, praat meer en beter en dat is ook van invloed op de rest van ons gezin. Wij hoeven niet meer iedere avond strijd (die we keer op keer verloren) te voeren en kunnen nu meer van elkaar en een avondje bankhangen genieten. De betrokkenheid van Susanne, het stappenplan en de aanvullende informatie over slapen maakt The Sleep Agency absoluut tot een succes!

Klaske & Herman

Wat geweldig dat Susanne bestaat voor alle slapeloze ouders en kindjes. Lang zijn wij niet serieus genomen want ‘iedere ouder heeft weleens een slapeloze nacht’ en ‘gewoon laten huilen’ was het advies. Er is voor nieuwe ouders vrijwel nergens begeleiding te krijgen bij serieuze slaapproblemen. Onze drie jarige dochter sliep niet zelf in en niet door, en had veel nachtangsten. Drie jaar lang gebroken nachten, ons leven werd er door geleid. Susanne is begripvol, heeft super veel kennis, is betrokken en moedigt aan wanneer het even zwaar is. Na twee weken sliep onze dochter zelfstandig in en door en hebben wij ineens zoveel meer tijd met elkaar en belangrijker nog: een uitgeruste energieke dochter. Ondanks alles wat we zelf geprobeerd en gelezen hadden, hebben we heel veel nieuwe waardevolle inzichten gekregen. We zijn Susanne super dankbaar! Ik hoop voor alle ouders en kinderen met deze worsteling dat ze Susanne vinden en met haar een paar weken investeren in een uitgerust leven!!

Leonie & Rurik

Susanne is onze heldin! Lieve ouders met slechte slapers, aarzel niet en schakel Susanne in – het werkt echt!! Wij namen drie weken geleden wat aarzelend contact op, er moest iets gebeuren want ons lieve ventje wilde na 9 maanden nog niet doorslapen en wij waren echt heel moe inmiddels. Zelf al van alles geprobeerd, maar het werkte niet en de vertwijfeling sloeg toe. Eerlijk gezegd heb ik ook tijdens de coaching nog gedacht: dit werkt vast voor andere kinderen maar niet voor die van ons. Maar na twee weken coaching slaapt hij nu al een week iedere nacht helemaal door tot 6 uur ’s ochtends en soms zelfs tot 7 uur. Wat een wereld van verschil voor hem en voor ons! Zonder Susanne hadden we dit resultaat niet bereikt. Haar bemoedigende woorden, scherpe en professionele bijsturing en goede toelichting hebben ervoor gezorgd dat het is gelukt. Doordat ze zo regelmatig feedback geeft, blijf je scherp en lukt het om vol te houden. De methode zelf is lief voor baby en ouders, wat voor ons ook heel belangrijk is. Echt ons geld dubbel en dwars waard!

Yvonne & Jesse

Jop – 17 maanden – viel bij ons op schoot in slaap voor alle slaapjes en bij bedtijd, waarna we hem slapend in bed legden. Vanaf 22.00 uur werd hij wakker en kon dan niet meer zelf in slaap vallen. Dan namen we hem noodgedwongen mee bij ons in bed waar hij tot een uur of 3 onrustig sliep. Vaak was het ook ’s nachts nodig om hem weer in onze armen in slaap te wiegen, dat kon uren duren. De slaapcoaching met Susanne was een intensief traject, maar met het zeer gewenste resultaat! Onze jongen slaapt nu wonderwel elke nacht door in zijn eigen bed. Susanne is erg betrokken, maakt alle tijd voor je en is creatief in het aandragen van oplossingen. Zonder haar begeleiding hadden we de coaching waarschijnlijk niet volgehouden. Een aanrader voor elke ouder met een slecht slapend kind!

Renée & Edwin

Wij waren dolgelukkig met de komst van onze baby Thijn. Het slapen van dit sensitieve mannetje bleek echter kwetsbaar: het viel hem zwaar om  zelfstandig in en door te slapen. We oefenden met ‘wakker maar moe’ wegleggen, maar worstelden ermee als hij flink huilde en vonden het moeilijk in te schatten of we hem dan juist even moesten laten. We wiegden hem in slaap en gebruikten regelmatig de kinderwagen of draagzak, maar ook borstvoeding en het uiteindelijk maar in bed nemen als manieren om de slaap te faciliteren. Het hielp hem echter niet om op eigen kracht in slaap te leren komen en het patroon escaleerde, zodat hij een half jaar oud praktisch ieder uur wakker werd, tot onze wanhoop en uitputting. We hoorden Susanne in een radio-item praten over moeilijk slapende kinderen en de door haar gebruikte methode om dat op effectieve, maar empathische wijze aan te pakken en we besloten haar te bellen. Ze is met ons aan de slag gegaan en dat heeft een krachtige, positieve impact gehad! Ze maakte ons bewust van allerlei belangrijke aspecten van het slaapgedrag en hoe daar stapsgewijs veranderingen in aan te brengen. Stapsgewijs, maar toch ook ontzettend snel, want we zagen letterlijk de eerste nachten al resultaat. Na 3 nachten werd hij nog maar een enkele keer wakker en na een week sliep hij door. Waar hij eerder elk uur wakker werd en wij er druk mee waren, sliep hij met de coaching al snel zo’n 10 à 11 uur achtereen. Susanne is een betrokken, doortastende en effectieve kinderslaapcoach die echt vinger-aan-de-pols houdt en ook op de moeilijke momenten tegelijkertijd steunend en helder optreedt. Wij waren ongelooflijk blij met haar hulp en slapen er allemaal een stuk beter op!

Waar ben je naar op zoek?