Over kinderslaapcoaching

Eén op de vier kinderen onder de 5 jaar heeft een slaapprobleem. Net als lezen, schrijven en fietsen is slapen namelijk een aangeleerde vaardigheid, en niet, zoals je misschien zou denken, iets dat bij de normale ontwikkeling van een kind hoort. Leren slapen vereist oefening, toewijding en geduld, en dat kan met slaapcoaching. Toch zijn er, als het op gedragsmatige slaapproblemen aankomt, weinig professionals tot wie je je kunt richten. Huisarts en consultatiebureaus beschikken in veel gevallen niet over specifieke kennis.

Eindelijk weer de nacht doorslapen met behulp van kinderslaapcoaching

Mijn missie, als de eerste Nederlandse Kinderslaapcoach, is om zoveel mogelijk ouders in Amsterdam, heel Nederland en wereldwijd te slaapcoachen, en hen te voorzien van de nodige support om hun kind te leren slapen en door te laten slapen zonder dat ze hun kind eindeloos moeten laten huilen. Het is mijn doel om ouders de regie over hun eigen leven terug te geven, te zorgen dat hun kind(eren) en zijzelf eindelijk weer de nacht doorslapen, en dat alles zonder stress en schuldgevoel.

pexels alicia 971435

Als je jezelf herkent in onderstaande, bel of mail me gerust voor een gratis informatief consult van 15 minuten. Door middel van kinderslaapcoaching werken we aan de gedragsmatige kant van slaapproblemen en leren we je kindje de vaardigheid van (door)slapen.

  • Je baby valt alleen in slaap als hij gevoed, vastgehouden of gewiegd wordt
  • Je kind wil alleen slapen als je naast hem ligt, hem aait of zijn handje vast houdt
  • Het kost je veel tijd om je kind in slaap te krijgen
  • Je baby wordt meerdere keren per nacht wakker en komt zelf niet meer in slaap
  • Hij wil vaak gevoed worden ‘s nachts
  • Je kind wordt elke dag heel vroeg wakker
  • Hij eindigt ongewenst altijd op een bepaald tijdstip bij jullie in bed
  • Je baby slaapt heel kort overdag
  • Je hebt het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd en niks werkt
  • Je bent uitgeput en wil dat er nu iets verandert.

 

Hoe werkt kinderslaapcoaching?

Geen enkel kind is gelijk en dat geldt ook voor de opvoeding. Het mooie aan Gentle Sleep Coaching is dat deze benadering succesvol kan worden toegepast binnen elk gezin, ongeacht leeftijd en temperament van het kind en rekening houdend met de opvattingen van de ouders over bijvoorbeeld co-sleeping, borstvoeding, speen. Veel ouders hebben moeite met de ‘laten huilen’-techniek omdat ze bang zijn hun kind emotioneel te beschadigen. Ze voelen zich schuldig dat ze onder de druk van het huilen bezwijken en deze methode niet kunnen doorvoeren. Laten huilen hoeft ook niet! Deze slaapcoaching methode biedt bewezen, haalbare en vooral milde slaap oplossingen voor alle ouders.

Deze benadering is geen one-size-fits-all maar een op het specifieke kind toegespitste methode met een succesratio van 95%, waarbij als voorwaarde geldt dat het kind gezond is en de ouders consistent. Ouders kunnen liefdevol en aanwezig zijn en tegelijkertijd hun kind de ruimte geven deze belangrijke vaardigheid, namelijk het zelf leren slapen, onder de knie te krijgen.

Als je het even niet meer ziet zitten, je kapot bent en graag wilt dat de huidige situatie verandert help ik je graag de controle terug te krijgen over het slapen van je kind en natuurlijk je eigen leven.

 

Hoe ik werk?

Ik evalueer slaap- en voedingspatronen, gezinsdynamiek en het door ouders gestelde einddoel voorafgaand aan onze ontmoeting. Tijdens een persoonlijk consult bij ouders thuis waar we uitgebreid kijken naar de leeftijd, ontwikkeling en het temperament van je kind en de door jullie als ouders gewenste resultaten. Op basis van deze informatie stellen we samen een slaapplan op specifiek gericht op jullie kind en jullie situatie. Ik coach families van begin tot eind, en neem hierin alle relevante componenten mee, van overgang van ledikant naar junior bed of ouderslaapkamer naar kinderkamer tot het afbouwen van voedingen en speentjes en de nachten en slaapjes overdag.

Waar ben je naar op zoek?